Csepeli Mosolygó Dalkör

Az Egyesületünk elnöke: Vargáné Kótai Margit, művészeti vezető: Péter Anna

A tizenöt tagú kórusból tízen több éve énekelünk együtt. Korábban e tíz fő egy másik kórusban működött.

Azt mondja a fáma, a név kötelez! Ezért olyan nevet választottunk, amely tökéletesen illik hozzánk, minket jellemez. Névadónk a korelnökünk: Zibrinyiné Farkas Melánia találta e számunkra kedves és találó nevet, mivel valamennyien vidám, pozitív gondolkodású, mosolygós emberek vagyunk. Korábban a Családsegítő Szolgálat helyiségében próbáltunk, miután újjá születtünk, a csepeli Radnóti Művelődési Ház adott otthont nekünk, ahol szintén kedves, pozitív hozzáállású emberek vesznek körül minket. Hetente egyszer, szerdánként 13.00-15.00 között miénk az egyik terem. Itt készülünk a műsorainkra.

2012 februárjában történt az első színpadra lépésünk, ma már túl vagyunk az ötvenedik műsoron. Számos művelődési házban és intézményben léptünk fel, és már több teltházas önálló rendezvényünkön is megismerhetett a Tisztelt csepeli közönség.

Fő profilunk a szép magyar népdal, a nóta megismertetése, megszerettetése a fiatalokkal is, hogy hagyományainkat, közkincsünket, a magyar népzenét, mely népi kultúránk alapja, átörökíthessük az utókor számára.

A könnyű műfajban is otthon vagyunk, szívesen énekeljük a magyar örökzöldeket is.

2013 márciusában és 2014 márciusában is nagy sikerrel szerepeltünk a Magyar Nóta Napján. E gálaműsort Máté Ottilia énekművésznő rendezte, melyben a műfaj legnagyobb művészeivel énekelhettünk. Felléptünk számtalan jótékonysági műsorban pl.: a Vakok- és Gyengén- látók Intézeteiben, a Nők a mellrák ellen mozgalom nyílt napján, melyről egyik országos kereskedelmi televízió is beszámolt.

Nyitottak vagyunk a szépre, jóra, az újra, sokoldalúságunk is ebben rejlik. Nagy Imre személyében kitűnő harmonikásra leltünk, Nagy János pedig füttyművészetével emeli a színvonalat műsorainkban. A tehetséges gyermekek felkarolása és felléptetése azt bizonyítja számunkra, hogy igen is a generációkat összekötik a kulturális értékek. A gyermekek fogékonyak a hagyományok átvételére. Az rájuk az újdonság erejével, pozitívan hat. Várjuk a gyermekek szüleinek, nagyszüleinek jelentkezését is.

Hisszük, hogy a zene, az éneklés, lelki feltöltődés, melyre mindenkinek szüksége van!

Kérjük, szíveskedjenek megtekinteni képeinket a műhelymunkákról /próbákról/ műsorokról, hallgassák és nézzék meg a videofelvételt.

A Radnóti Művelődési Házon keresztül mindenki számára elérhetők vagyunk. Szívesen teszünk eleget felkéréseknek.

 

Tisztelettel:                        a Csepeli Mosolygó Dalkör vezetősége