Csepp-Csepel Gyermek Néptánc Együttes

Csepel Önkormányzata fontosnak tartja a nemzeti identitás erősítését, boldog, hazájukért tenni kész állampolgárok nevelését, ezért támogatja a Csepeli Kistáncos Alapítvány tevékenységét.

1980 óta ismerkednek a 6-12 éves gyermekek a magyar hagyományokkal, a népi gyermekjátékokkal és a néptánc alapjaival a Csepel Örökség-díjjal kitüntetett Csepp-Csepel Gyermek Néptánc Együttesben.

Célul tűztük ki, hogy a néphagyományt megszerettessük a gyermekek széles körével, s ezen egyedülállóan gazdag örökség segítségével szerezzünk híveket a magyar kultúrának, a magyar népnek itthon és külföldön.

2018 áprilisában megrendezésre került a Török TV 40. Nemzetközi Gyermek Fesztiválja, melyen 10. alkalommal képviseltük hazánkat, szűkebb pátriánkat, Csepelt. Komoly sikerrel! Nyáron harmadszor teszünk eleget a Marokkói Királyság meghívásnak, ahol több helyszínem szerepel az együttesünk.

A nyári tánctábort a Balaton partján, a hétfőnkénti rendszeres próbáinkat Szabó Magda Közösségi térben tartjuk , az együttműködés a családokkal, a Kis-Csepellel, az Alapfokú Művészeti Iskolával, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodával, a Művészpalánták Alapítvánnyal, a Csepel Táncegyüttessel teszi sikeressé a Csepp-Csepel Táncegyüttest, melyet ma is az alapító együttesvezető irányít.

Rendszeresen adunk műsort Csepel rendezvényein, a Szentendrei Skanzenben, valamint a Budai Várban Pünkösd alkalmával.

Ez évben a Mesterségek Ünnepére is meghívták a „Kecskemesét”, melyet március 15-én láthattak a csepeliek. Mindig más tartalommal, átdolgozva bemutattuk már Bulgáriában, Lengyelországban, Szomolyán és Bükkzsércen is.

Harmadik alkalommal szervezzük meg a „Három Nemzet Barátkozóját” Szent István ünnepén, melynek kiemelkedő rendezvénye a „Három Nemzet Táncestje” a Csepeli Szurkolói Arénában.

Így vendégül láttunk már 2016-ban lengyel és litván, 2017-ben a TRT Ifjúsági – és a ciprusi török együtteseket. 2018 nyarán finn és kazahsztáni együttesek érkeznek hozzánk, vendégségbe.

 

Próbaidőpontok:

Cseppecske : Hétfő, 16.15-17.00

Csepp –Csepel: 17.00-19.10

Díja: 2000.-Ft/hó

Együttesvezető mellett asszisztens Molnár Laura, próbavezető: Tóth Zsuzsi okleveles néptánc tanár, AMI tanára

A Művészpalánták Alapítvány és a Csodakút Egyesített Óvodák

Tehetséges ovis néptáncosainak  csoportja: hétfőnként 17-17,45-ig a színházteremben Teski Annamária óvónővel, a Kertészeti Egyetem Néptánc Együttesének tagjával.

 

További információ: Kreiszné Paál Sára +3630/3810724

csepp_csepel toborzó